Vineri / Sambata / Duminica 26-27-28 NOIEMBRIE

By FABRICA on 7:54 AM

Filed Under: , , , ,




EVENIMENT
EXPO, WORKSHOP & PARTY
SECRET CITY

Motivatie:

Dupa traditia lansata de minifestivalurile din acest an in oras se simte nevoia de activitati interactive, ce acopera mai multe arii de interes ale oamenilor , care sa se desfasoare inclusiv pe timp de zi, in week-end si care sa ofere o alternativa reala.
Prin aceasta adunare-sarbatoare ne propunem crearea unui cadru favorabil desfasurarii unor activitati ca pictura, lectura, joc si joaca, workshopuri de creatie, arta vizuala, muzica. Este un moment bun sa ne cunoastem si sa vedem ce putem face impreuna.
Iar ceea ce este dincolo de orice indoiala pentru oricine traieste in Bucuresti si priveste un pic in jur, este faptul ca avem nevoie de mai mult aer, de mai multa creativitate şi de un liant care sa ii aduca alaturi pe toti cei ce pot contribui la infrumusetarea spatiului in care traim.



Concept:

Secret City este orasul care exista in visele celor ce isi traiesc viata in orasul real. Secret City capata consistenta prin orice gand despre cum ar putea arata lucrurile mai bine, despre cum am putea sa mergem pe strada cu zambetul pe buze, despre cum arta ar putea evada din galerii si ar ajunge pe strada, despre cum orasul ar putea deveni creatia comuna a celor ce il populeaza.
Secret City nu este nicidecum o utopie, este una dintre pietrele de temelie a visului comun care a scos oamenii în strada acum 20 de ani, chiar cu preţul sacrificiului suprem; este visul pe care l-am avut cu totii in secret in toti acesti ani, chiar daca uneori am obosit sa mai credem ca ar fi posibil. Poate ca a venit timpul sa incetam sa mai speram si sa incepem sa credem cu adevarat in el, sa ne unim fortele si creativitatea.


Scop

Secret City isi propune sa implice, prin mijloace creative si alternative, tinerii din capitala si societatea civila in proiecte sociale si culturale, ca raspuns la nevoia de adaptare la schimbarile accelerate din jur.



Activitati:

O echipa de artisti (scenografi, studenti la arte plastice, arhitectura, teatru si film) amenajeaza un spatiu pentru workshopuri ce acopera toate ariile mentionate.
Vor fi spatii de expunere, prezentare, creatie pentru artizani.
Spaţiul dedicat workshopurilor de creatie va fi interactiv (show and tell - intr-o maniera mai prietenoasa).
De asemenea va exista si un spatiu de joaca ( diferite jocuri al carui scop este sa ne cunoastem si sa interactionăm mai activ decat o facem de obicei).
-Proiectii de documentare, scurt metraje
-Instalatie si performing de teatru
-Workshop foto-video
-Workshop eco
-Workshop comunicare
-Spatiu special amenajat pentru ONG-uri si voluntariat
-Spatiu special amenajat cu ceaiuri, prajituri, discutii pe diferite teme, muzica ambientala
-Jam session cu instrumente de percutie din diferite culturi
-Spectacol juggling cu fire show
-Petreceri

Conceptul pe care noi il propunem e unul deschis discutiilor si in permanenta dezvoltare.



Si totusi…care ‘noi’?

Secret City este conceput de un grup mare de tineri ce vin din medii de exprimare alternative, ca o platforma de comunicare intre toti cei interesati de noutatile si mijloacele de imbunatatire a calitatii vietii urbane.




0 comments for this post