Vineri / Sambata 08-09 OCTOMBRIE

By FABRICA on 7:05 PM

Filed Under: , ,


Friday, 8.10.2010 | 23:30 @ FABRICA

Party with SICK GIRLS (Berlin)
www.myspace.com/sickgirlsplayit

Sick Girls sunt figuri cunoscute prin under­ground-ul respectabil al Berlinului. Tresor-ul şi WMF-ul le cunosc de mulţi ani, atât ca şi entertaineri, cât şi organi­zatoare de evenimente. Gusturile lor pot fi neobişnuite, iar piesele cad, una după alta, în mash-up-uri de stiluri mul­tiple, înrudite cu hip-hop-ul, beat-uri rupte, funk şi electro, conducând la re­zultate acide.

Saturday 9.10.2010 | START 18:00 @ FABRICA pana Sunday 10.10.2010 | 18:00 END

LePlacard,24 de ore non-stop - festival nomad de muzica in casti.

Programeaza o sectiune pe www.leplacard.org/2010

THE KNOT

Linking the existing with the imaginary!
Mobile unit for artistic production and presentation



THE KNOT este o platformă mobilă pentru prezentare şi producţie culturală, ce călătoreşte la Berlin, Varşovia şi Bucureşti în 2010. În fiecare dintre cele trei oraşe se opreşte pentru câteva săptămâni, ocupând diferite zone ale spaţiului public, şi oferindu-se ca un spaţiu deschis pentru întâlniri, schimburi şi experimente artistice.

Unitatea mobilă



Miezul fizic al proiectului constă într-o structură special concepută, adaptabilă unor situaţii urbane diferite, ea fiind uşor de extins şi de transportat. Cu un design realizat de biroul arhitectural raumlabor din Berlin, această unitate mobilă răspunde nevoilor programatice ale proiectului KNOT, având diferite funcţiuni precum: atelier de producţie/manufactură, bucătărie, cafenea, laborator, sală de curs, scenă, dormitor, discotecă, spaţiu expoziţional, arhivă.

Prin prezenţa sa neaşteptată în oraş, KNOT propune un model de interacţiune socială, astfel el nu este atât de mult un container cât un transformator, propunând noi moduri prin care spaţiul public poate fi folosit şi produs. Participanţii invitaţi de colectivul curatorial să activeze KNOT contribuie nu doar cu abilităţile lor profesionale, dar şi cu prezenţa lor, cu dorinţele şi voinţa lor imaginativă. Ei devin membri temporari ai unui echipaj proteic şi nomad, acţionând drept gazde şi oaspeţi deopotrivă într-un spaţiu comun şi primitor.

La intersecţia dintre real şi imaginar, KNOT este o etapă iniţială a unei cercetări mai amănunţite a relaţiilor dintre individ, grup şi locurile în care aceştia se întâlnesc. Proiectul răspunde modalităţilor din ce în ce mai constrângătoare prin care aceste relaţii sunt definite în societatea noastră. Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului KNOT este să imagineze comportamente urbane alternative, bazate pe cooperare şi auto-gestionare. De asemenea, să exploreze ce a mai rămas din idealurile colective sau posibilităţile de a depăşi condiţiile actuale, de competiţie economică severă şi de tendinţă către izolarea naţională sau etnică. Comunităţile temporare sunt un instrument pentru a crea o altă noţiune a unui “oraş promis”, mai departe de înţelegerea capitalistă a acestui ideal. Proiectul se inspiră din cele trei oraşe în care are loc, Berlin, Varşovia şi Bucureşti, referindu-se însă şi la alte oraşe din care provin o parte dintre participanţi. În fiecare loc, parteneriate personale şi instituţionale fac din KNOT un organism viu, integrat în viaţa oraşului. Fiind în acelaşi timp un obstacol ce întrerupe obiceiurile şi ritualurile cotidiene, dar şi o zonă autonomă de experiment, KNOT provoacă şi satisface publicul cu fiecare obiect, performanţă, instalaţie, atelier, proiecţie, petrecere, dezbatere, cină sau altă activitate care are loc în sau în jurul său.

Program şi artişti

Prin programul flexibil şi apariţia fizică inovatoare, KNOT devine un loc de atracţie în oraşul de azi, şi un punct de referinţă într-o discuţie mai amplă despre aglomerările urbane ale viitorului.

Programul prezentat de THE KNOT este o compilaţie de proiecte în proces – realizate de rezidenţii KNOT: Pola Dwurnik, Roman Dziadkiewicz, h.arta, Katharina Koch, Heimo Lattner, Kai Schiemenz, <>TAG şi Michelle Teran – precum şi de lucrări adaptate locului, dezbateri, concerte, proiecţii, ateliere de urbanism şi arhitectură precum şi de o serie de evenimente conexe, care fac legătura cu spaţiul şi contextul proiectului.

Proiectul este conceput de: Markus Bader (raumlabor berlin), Oliver Baurhenn (DISK/CTM), Jakub Szreder (curator independent) şi Raluca Voinea (E-cart.ro).

0 comments for this post