Sambata / Saturday 24 OCTOMBRIE

By FABRICA on 4:28 AM

Filed Under: , , , , , , , ,


Club FABRICA il prezinta pe unul dintre cele mai populare nume ale scenei DnB:
Legendarul SHY FX
Jungla ritmurilor drum'n'base va da navala in club Fabrica alaturi de:
SHY FX
YUFFA & HARDCORE
DUDU & TINA MC
WAAR & RNG
Visuals by Cr!d
Sambata 24 octombrie
Ora 21:30
Intrarea: 20 RON / 30RON dupa ora 00:00

Pregatiti-va pentru o lectie muzicala de drum'n'bass!!!!

Shy Fx este Andre Williams, Producator/DJ
Nascut: in 1976 la Londra
Piese reprezentative: "Original Nuttah," "This Style," "Bambaata", "Feelings".
Albume reprezentative: Set It Off, Fast Lane, Diary of a Digital Soundboy.
Shy FX a inceput sa presteze ca dj si-atunci a decis sa isi comprime tot pe un vinil, devenit legendarul "Bambaataa". Remarcabil prin ritmuri obraznice de funk, sunete din jungla cu animale cu tot, vinilul s-a vandut in peste 75.000 de copii.
Homepage: www.digitalsoundboy.com/
Myspace: www.myspace.com/shyfx

Shy FX a daramat topurile englezesti in 1994 cu "Original Nuttah", unul dintre cele mai infectioase imnuri de ragga/jungle din toate timpurile, imn de un ecou international care mai strabate granitele si astazi cu aceeasi intensitate in ringurile de dans.
Desi succesul vulcanic practic erupt peste noapte s-a dovedit destul de covarsitor, Shy FX si-a reconstruit reputatia in decursul a catorva ani devenind una dintre cele mai respectate figuri in scena de jungle, respectiv drumandbass.
Nascut in Tottenham-nordul Londrei- Andre Williams a debutat in 1994 la S.O.U.R. Records [Sound of the Underground] cu doua singleuri: "Gangsta Kid" si "Sound of the Beast".
Cel de-al treilea single destinat labelului [aparut la mijlocul lui '94] avea sa ii dicteze, insa, debutul exploziv: "Original Nuttah". Piesa atingea culmile jungle-ului autohton asezonand stilul ragga-ruffneck peste ritmul curat si usor avers al piesei sub greutatea melodica a unui vocal cu adevarat original, UK Apachi.
Imediat dupa lansare single-ul a invadat cluburile si a beneficiat de un masiv "sold out" in magazine, devastand ulterior topurile britanice. Un mega hit de jungle, un mare hit al drumandbassului timpuriu.
Succesul rapid nu a fost insa puntea necesara dintre Shy FX si scena de underground jungle si nici macar titlul de rege al jungle-ului nu a fost indeajuns. A mai lansat un single in cadrul S.O.U.R. dupa care s-a retras cativa ani revenind mai apoi direct la carma propriului label, Ebony, cu o noua serie de single-uri dintre care "The Message" si "Bambaataa".
De mentionat faptul ca Shy FX este cel care a deschis portile drum&bass-ului catre mainstream alaturi de T-Power cu hitul "Shake Ur Body" marcand totodata un moment istoric pentru scena si un moment de mare insemnatate valorica.
T-Power [aka Marc Royal] la vremea respectiva: "Este cu siguranta un moment oportun pentru muzica urbana englezeasca. Mereu ne-am uitat peste umar catre America si am vazut cum ne iau unele dintre cele mai bune idei si le reimpacheteaza gata sa ni le vanda inapoi. Dar asta se schimba acum".
In concluzie, activitatea lui Shy FX atat prin creatiile proprii cat si prin colaborari a slavit drumandbass-ul punandu-l sub lumina reflectoarelor din underground pana in mainstream: mereu de impact, mereu catre suflet, mereu good vibes.

Yuffa & Hardcore
www.myspace.com/yuffa
www.myspace.com/radu_hardcore

Reprezentantii scenei de drum and bass din Constanta, avand o experienta in spatele pupitrului de DJ, au surprins mereu publicul cu productii grele, atent selectionate si impecabil mixate pornind de la liquid la techstep si techno dnb, ajungand intr-un timp relativ scurt printre cei mai cunoscuti DJ de drum and bass din tara. In seturile pe care le ascultati de la Yuffa & Hardcore aveti placerea sa auziti artisti precum: B.S.E, Noisia, N-phect, Skynet, The Sect, Spor, Unknown Error, Chase&Status, Prolix, State of Mind, Break & Fierce, Muffler, Bad Robot, Auxilary, Calyx, Sub Focus, The Upbeats Vicios Circle.

DUDU & TINA MC
www.myspace.com/duduanonimtm
www.myspace.com/tinaemcee

Dudu este considerat unul dintre veteranii drum’n’bass-ului din Romania. Este pe scena incepand cu ziua 1, lucrand ca si dj, promoter si gazda de radio, facand miscarea romaneasca sa mearga inainte. In 1998 impreuna cu trei prieteni formeaza anonimTM, special conceputa pentru promovarea miscarii de breaks. In 2004 incepe o colaborare cu dj SUV, organizand primul concurs „Se cauta o voce”. Acesta este un succes evident, nascand talente ca si mcTina care devine si vocea party-urilor anonimTM in scurt timp. Este implicat si in proiectul lui SUV impreuna cu producatorul britanic de r’n’b Don E. (atomic dred), Rythm&Bass, si promoveaza labelul Playside in Romania si estul Europei. Munca de promotie s-a extins si la labelurile lui Big Bud, Soundtrax si Super8Sound. AnonimTM este si partener Chew The FAT! din 2005, cand Paul Arnold a mixat pentru prima data impreuna cu Roli Breaker si Dudu in Timisoara. Dudu este si colaborator de multi ani la site-ul si organizatia londoneza Planetdnb al carei membru si este. Pentru ca niciun radio comercial nu promoveaza drum’n’bass, in 2004 creeaza Radio AnonimTM prin internet (http://radio.anonimTM.ro), si emite in fiecare marti intre orele 6-9 PM de atunci. Emisiunea sa lunara „Essential Beats” este o sinteza a curentului drum’n’bass, de la inceputuri si pana la cele mai noi piese, si a devenit cel mai important show radio de gen din Romania.
TINA -"M-am infectat cu drum'n'bass si breakbeat abia la editia din 2003 a TMBase-ului, unde am mers din curiozitate. Am plecat ultima de-acolo... De-atunci si pana la concursul "Se cauta o voce" (2004) organizat de anonimTM si DJ SUV au trecut cateva luni. Am fost una dintre finalisti si de aici a inceput activitatea mea ca MC. Pana atunci cantasem doar rock si alte cateva genuri inrudite rock-ului. Au urmat party-uri (cam 30 - 35 intre 2004 - 2005) la care am prestat. In esenta toate party-urile marca anonimTM prin Timisoara si prin tara (Deva, Bucuresti, Cluj, Targu-Mures, Arad) dintre care mentionez: 48h, TMBase, DeLaHoya, Rock la Mures, Felsziget. Intre timp am fost cooptata de BAU cu care am concertat prin tara si strainatate (Austria, Ungaria) si alaturi de care am inregistrat cateva piese. DJ cu care a colaborat: Storm (Metalheadz, UK), SUV (Full Cycle, UK) , Don E. (Atomic Dread, UK), Cop (cop.underground.hu, Pecs) Dudu, Roli Breaker, Klin, Leizaboy, Tonika, Snow, Hazee, Down, Dubase, Rapala, TRG.



0 comments for this post