Vineri / Friday 13 FEB

By FABRICA on 3:03 PM

Filed Under: ,


Punk Rock Underfest 4 in clubul Fabrica
"Punk rock changed our lives!"

Festivalul "PUNK ROCK UNDERFEST" este singura manifestare de gen din Romania care se adreseaza publicului interesat de muzica punk-rock. "PUNK ROCK UNDERFEST" este un festival anual, si va ajunge la a patra editie vineri, 13 februarie 2009 (incepand cu ora 17:00), avand ca locatie clubul bucurestean "Fabrica" (Str. 11 iunie nr. 50). Headliner-ul festivalului este formatia No Use for a Name (California, SUA). Alte formatii prezente la festival: E.M.I.L. (RO), Crowfish (BG), Pistol cu Capse (RO), Chester (RO) si Cobe (RO). In cadrul festivalului vor fi amenajate standuri pentru adoptia animalelor comunitare salvate de pe strada si pentru distributia de fanzine-uri. Punk Rock Underfest este organizat de Wrong.ro si Bring the Noise.

Punk Rock Underfest are o istorie de patru ani. Pe scena festivalului au cantat formatiile romanesti Zob, E.M.I.L., Pistol cu Capse, Chester, Dance Trauma, Protex, Niste Baieti, Cobe, Buzz, Recycle Bin, Fingering Joanna si formatiile austriece Three Feet Smaller si From Dawn to Fall. Punk Rock Underfest e un festival organizat in spiritul eticii DIY ("Do It Yourself"), organizatorii fiind tineri entuziasti, fani ai muzicii si atitudinii promovate de punk-rock, care au dorit ca si Romania sa fie prezenta pe harta tarilor cu un astfel de festival.

"No Use for a Name", cea mai populara formatie de skate punk din SUA, va fi headliner-ul festivalului. Acestia se afla intr-un turneu european de promovare a ultimului album, "The Feel Good Record of the Year". Cu o vechime de peste 20 de ani in scena, "No Use for a Name" au demonstrat in cele sapte albume, cinci EP-uri si sute de concerte ca punk rock-ul nu a murit, nu e mort si nici nu va muri atat timp cat purtatorii de torta ai acestui gen muzical le vor calca pe urme. Originari din California, locul in care a vazut lumina pentru prima oara skateboarding-ul, "No Use for a Name" au fost martori ai fuziunii din anii '80 dintre scena punk si cea a skateboarding-ului. In 1993 s-au alaturat casei de discuri Fat Wreck Chords, apartinand de Fat Mike, vocea si bass-ul formatiei NOFX. In 1994, an care a marcat ascensiunea punk-rock-ului in mainstream datorita golului lasat de grunge, videoclipul single-ului "Soulmate" apare pe canalul MTV, propulsandu-i spre popularitate. In aceeasi perioada li se alatura la chitara Chris Shiflett, care patru ani mai tarziu ii va parasi pentru Foo Fighters, unde canta si acum. Ultimul album, "The Feel Good Record of the Year", aparut in 2008, este cel mai bun album al formatiei (dupa Fat Mike - NOFX), atat din punct de vedere a calitatii pieselor cat si al valorii productiei.

E.M.I.L., cea mai cunoscuta formatie de punk-rock din Romania, va sustine un concert in cadrul festivalului. E.M.I.L. s-a format in 2000 in Bucuresti, si pana acum a sustinut peste o suta de concerte in toata tara, participand la majoritatea festivalurilor mari (Stufstock, BestFest, CokeLive, Student Fest TM, Noisefun, Rock la Mures, Punkaid, Motorock, Top T s.a.). In iunie 2008 E.M.I.L. a reprezentat Romania la festivalul international Fete de la Musique din Berlin (GE). De asemenea E.M.I.L. in intreaga activitate a cantat alaturi de trupe straine precum: NOFX (usa), Toy Dolls (uk), Bloodhound Gang (usa), La Plebe (usa), The Special Guests (ger), Stereophonics (uk), Two Sides (mac) s.a. Versurile E.M.I.L., inspirate din intamplarile traite de membrii formatiei in toti acesti ani, se amesteca intr-un cocktail original cu dorinta de viata si energia pe care o degaja E.M.I.L.-ii, rezultatul putand fi vazut la orice concert al lor sub forma publicului dezlantuit din fata scenei.

Alte formatii care vor onora cu prezenta scenica festivalul sunt: Crowfish (din Varna, Bulgaria), Pistol cu Capse (Bucuresti), Chester (Buc.), Cobe (Buc.)



"Punk Rock Underfest" sprijina adoptia animalelor de companie abandonate sau comunitare. In acest sens, organizatia "Get a Pet" va avea un stand informational in cadrul festivalului. "Get a Pet" este o organizatie formata din tineri iubitori de animale, care gazduiesc animale abandonate gasite pe strada, le sterilizeaza, deparaziteaza si vaccineaza in vederea propunerii acestora pentru adoptie. Participantii la festival vor putea avea contact direct cu reprezentantii "Get a Pet" in vederea adoptiei de caini sau pisici, standul avand si un panou cu poze ale animalelor pe care "Get a Pet" le gazduieste in acest moment.

In cadrul festivalului va fi amenajat si un stand de fanzine-uri (reviste cu pret mic, non-profit), care informeaza despre vegetarianism, veganism, eco-friendliness, egalitatea sexelor, pericolele globalizarii si alte teme care, din pacate, nu se regasesc in mass-media traditionale.

Biletele se distribuie prin reteaua magazinelor Diverta si se pot cumpara si de pe site-ul www.ticketpoint.ro.

Contact "Punk Rock Underfest":
Telefon: 0722-374-323
E-mail: punkrockunderfest@gmail.com

0 comments for this post